cornhole

€ 15,00 excl. BTW
per set van twee/ verhuur per weekend

Cornhole spelregels

ALGEMEEN

Cornhole boards staan 8 meter uit elkaar geplaatst.
De voorste rand van het cornhole board is de foutlijn.
Het spel wordt gespeeld tot 21 punten.
Het eerste team wat dat aantal bereikt (of overtreft) aan het einde van een beurt, met een verschil van 2 punten is de winnaar.

CORNHOLE SPEL

1 tegen 1 Spelers werpen om de beurt een bag totdat elke speler alle 4 bags heeft gegooid.
Een speler werpt van achter de foutlijn en mag niet met de voet(en) over de foutlijn voordat
de bag is geland.

Beurt: Een beurt is als beide spelers al hun 4 bags van het ene board naar het andere hebben geworpen. Alle vier de bags moeten van dezelfde kant van het bord worden geworpen.
Een speler welke de voorgaande beurt heeft gewonnen, moet de eerste worp van de volgende beurt werpen. Als in een beurt geen van beide teams heeft gewonnen, zal het team die het eerst gooide in de vorige beurt ook de eerste worp behouden in de volgende beurt.

2 tegen 2 De spelers van één team staan tegenover elkaar zodat er niet heen en weer gelopen hoeft te worden. Eén speler gooit alle vier de zakjes terwijl de ander wacht tot de beurt van de medespeler is afgelopen. Het resultaat van deze beurt bepaald eveneens welk team de volgende beurt mag starten.

CORNHOLE PUNTENTELLING

Woody (1 punt): elke cornhole bag die is geworpen en blijft liggen op het cornhole board aan het einde van een volledige beurt.

Cornhole (3 punten): elke cornhole bag die is geworpen en volledig in het cornhole gat verdwijnt op elk moment in de beurt.

Verreken methode:

Punten worden per volledige beurt berekend middels een verreken methode.
Per ronde worden deze punten bij het totaal opgeteld.

Voorbeeld:

Team A totaal: 1 woody + 2 cornholes = 7 punten
Team B totaal: 2 woodies + 0 cornholes = 2 punten
Team A scoort 5 punten voor deze beurt.

Ongeldige bags: Verwijst naar elke cornhole bag die geen “woody” of “cornhole” is. Bags die de grond raken vóór het bereiken van het board. Ook bags door een speler gegooid van voorbij de foutlijn zijn ongeldig. Een ongeldige bag die op of tegen het board landt, dient verwijderd te worden en telt niet mee in de score.

 

Categorie: 
Volksspelen